Mücevherlerinizin Bakımı İçin Altı İpucu

10-11-2022 14:45
Mücevherlerinizin Bakımı İçin Altı İpucu
Mücevherler özen ve ara sıra temizlik gerektirir. Bir süre sonra soluk ve cansız görünmeye başlarsa bunu düzeltebilirsiniz. Takıların bakımı, doğru parçaları satın almak kadar önemlidir.
 
Her parça doğru miktarda özen ve dikkat gerektirir. Mücevherlerinizi korumak ve temizlemek için en iyi ipuçlarını bilmiyorsanız, yardım etmek için buradayız.
 
İşte mücevherlerinize nasıl bakacağınız konusunda uzman ipuçları:
 
1) Mücevherinizi kontrol edin
Altın yüzüklerinizi, pırlanta küpelerinizi, altın zincirlerinizi ve daha fazlasını sık sık takıyor olabileceğiniz için temizlemeye ihtiyaç duyduğunu gözden kaçırmak kolaydır . Mücevherlerinizi her 6 ila 12 ayda bir gözden geçirmeniz ve onlara makul bir cila verilmesi gerekip gerekmediğini kontrol etmeniz önerilir.
 
2) Işık ve ısıya dikkat edin
Işığa ve ısıya uzun süre maruz kalmak mücevherlerinizi olumsuz etkileyebilir. Bazı değerli taşlar özellikle ısıya karşı hassastır, diğer mücevherler ise güneş altında ağarabilir. Aşırı ısı ayrıca değerli taşları kırabilir veya küçük çatlaklar oluşturabilir.
 
3) Kimyasallardan uzak durun
Saç spreyi, parfüm, kozmetik ve daha fazlası gibi günlük kimyasallar bile altın, gümüş ve platin gibi değerli metallerin rengini bozabilir. İnci gibi diğer eşyalara da zarar verebilirler. Yüzme havuzuna girmeden önce tüm mücevherleri çıkardığınızdan emin olun. Parfüm takı olmayan bölgelere de sürülmesi tavsiye edilir.
 
4) Ultrasonik bir temizleyici kullanın – ancak dikkatli olun
Mücevherlerinizi temizlemek için ultrasonik temizleyici mükemmel bir seçenektir, ancak bu seçeneği dikkatli kullanın. Bazı "yumuşak" taşlar ve mücevherler, temizlemenin baskısı altında çatlayabilir veya parçalanabilir. Temizleyiciyi pırlanta yüzükler, kolyeler ve sert metaller için kullanabilirsiniz.
 
5) Basit bir cila bezi harikalar yaratabilir
Güneş gözlüklerinizi temizlemek için kullandığınıza benzer mikrofiber parlatma bezi, agresif temizleme yöntemlerine bir alternatiftir. Parlatma da daha hızlı bir seçenektir. Parıltılarını geri kazanmak için kolye ucu , burun iğnesi ve altın yüzüklerinizi hızlıca temizleyebilirsiniz .
 
6) Mücevherlerinizi iyi saklayın
Mücevherlerinizi şifonyerinizin üstüne koyarsanız, sorun yaşıyorsunuz demektir. Parçaların çizildiği ve kimyasallara maruz kaldığı en yaygın yer burasıdır. Mücevherlerinizi saklamak için en iyi yer, onları aldığınıza benzer özel olarak oluşturulmuş bir kutudadır. Yüzükler, kolyeler , bilezikler ve daha fazlası için ayrı yuvaları olan kutular veya makyaj çantaları da iyi bir seçimdir.
 
Bu ipuçlarının mücevherlerinize daha iyi bakmanıza yardımcı olacağını umuyoruz! Koleksiyonunuzun sizin için ne kadar önemli ve değerli olduğunu anlıyoruz. Bu ipuçlarını kullanmak mücevherlerinizin her zaman göz kamaştırmasına yardımcı olacak!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.